Bejelentkezés

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

A KÓS KÁROLY ALAPÍTVÁNY köszönetet mond mindazoknak, akik 2014-ben személyi jövedelemadójuk 1 százalékával támogatták.
Az Alapítvány számlájára ebből a forrásból 2015-ben beérkezett 146.705,- forintot a Kós Károly Egyesülés Vándoriskolájának működtetésére fordítottuk.
Kérjük, hogy 2016-ban is támogassák idei adójukból Alapítványunk célkitűzésit.

Adószámunk: 19193580-2-41

Murga - Ötödik tervezési feladat

Jelenlegi hely

Mikrótól a makróig - A falu zöld közepének és utcai elemeinek megtervezése

 Adj ötleteket a falu két utcája között elhelyezkedő zöldterület és a patakpart hasznosítására, valamint apró köztéri elemek megvalósítására!

Murga településszerkezétenek legérdekesebb eleme, a két utcasor között elhelyezkedő zöldterület, amely vékony szallagtelkekből áll. Ez a terület a régi fényképek és elbeszélések tanúsága szerint gyümölcsös volt.

Mára a gyümölcsös szinte teljesen eltűnt, helyét veteményeskertek, gépszín és patak partján végigfutó elektromos felsővezeték foglalta el.

Gondold át, hogy miként lehetne ennek a területnek visszaadni azt a rangot, amit egykor megjelenésével és gazdasági jelentőségével birtokolt, adj ötleteket a felhasználására úgy, hogy gondold végig a megvalósítás lépéseit, az ahhoz szükséges beruházásokat!

Szükség és igény szerint tervezd meg a területre kerülő építményeket, tereptárgyakat, valamint mellékelj egyéb települések hasonló megoldásairól szóló példamutató beszámolókat, újságcikkeket a pályázatodhoz (akár külön lapon)

A tervezési feladat másik része Illyés Zsuzsa pénteki előadása, beszélgetése alapján adj ötleteket olyan minimál építésekre, amelyek megvalósításának feltétele a közös tenniakarás és tettvágy, de nincs nagy értékű alapanyag igénye. Használj fel a településen lévő maradékanyagokat, hulladéknak szánt műanyag palackokat, a határban beszerezhető veszőket. Tervezési terület a falu egész területe, a patakparttól a tekepályán át a játszótérig! A cél, hogy minél több falusi megtalálja benne az örömét!

 

Jó munkát!

Csóka Balázs

 

 
Minden jog fenntartva - all rights reserved (c) Kós Károly Egyesülés, 2007-2013 | Az oldalt karbantartja: eMeLA