Hayde Réka

Jelenlegi hely

Hayde Reka Hayde Reka Hayde Reka Hayde Reka Hayde Reka

 

?A HÍD MUTASSA TERVEZŐJE VISZONYÁT A VILÁGGAL"

sor ragadott meg a pályázati felhívás szövegét olvasva.

Friss diplomásként az egyetem végeztével -mintha kicsúszna a lábam alól a talaj- megjelent előttem a kép, a vízió, a Tihanyi-félsziget mellett a vízben egy cölöprengeteg, ami a parttól távolodva egyre ritkul és tágul,  tölcséresen, egyre nagyobb területen helyezkedve el. A cölöpök között pedig ÉN VAGYOK A HÍD, ahogy lépdelek egyikről a másikra.

 

Később arra gondoltam, hogy az mégsem lehet cél, hogy a ritkuló cölöpökön kicsúszik a lábam alól a talaj.

Így egy egész életút megjelenítésének a terve merült fel bennem, oly módon, hogy egy életszimbólum spirál, vagy körbe rajzolt egyenlő szárú kereszt, vagy rózsa képét kezdtem el tervezni fordított perspektívában.

Induláskor, nem tudva mi felé tartok, egyfajta belső energia, erő, vagy kíváncsiság hajt előre, illetve a múltból való merítés a kialakuló kép nyomán, de mikor visszanézek, ne perspektivikus képet lássak, hanem a valós motívumot- a megélt tapasztalatokat.

Ez azonban az én élethelyzetemben, életkoromban nem aktuális még, mivel frissdiplomásként nem rendelkezem még ilyen -megélt tapasztalatokkal.

 

Így jutottam el az adott feladatnak legmegfelelőbb elképzeléshez, tervhez.

A helyszín adott volt, hiszen az egyetemtől elszakadva a diplomamunkám a Tihanyi-félsziget csücskére épült vitorlás kikötő volt. Innen egy kis talajvesztés következett, de már látom magam előtt a célt, egy cölöpcsarnokot, melynek elemei között már csak az áthidalás hiányzik, egy VÁNDORHÍD.

A vándorhíd külső oszlopai alig állnak ki a vízből, ezekre könnyű szerrel ki lehet mászni, majd innen lehet lépegetni tovább...

A frissdiplomás vándor a híd a cölöpök között,

 

a vándoriskola 51 mestere - 51 cölöp - 51 eltérő művészi világ-eltérő színekkel, mint a bejárható lehetőségek tárháza.

6 félév - 6 lépés- 6 mester TANÍtása,

A SZIVÁRVÁNY EGYES SZÍNEIT KÉPVISELŐ Mesterek színes spektrumának megismerése után a vándor célba érve eljut a SZÍNEKET EGYESÍTŐ fehér színű önmegismeréshez, a célként kitűzött tapasztalatokkal rendelkező létbe.

 

Induljon hát a vándorhíd,

a vándoriskola által biztosított lehetőségek cölöpjein.

 

Minden jog fenntartva © Kós Károly Egyesülés, 2007-2022 | Az oldalt karbantartja: webtervezes.com