Ujj Mészáros Krisztina

Jelenlegi hely

Őrbottyán, családi ház, átépítés, bővítés
(mester: Krizsán András)
 

Ezt a házat 2003. őszén bízta rám akkori mesterem, egy kicsi ház átépítése és bővítése volt a feladat. Az alapkoncepció nem tőlem származik, de az engedélyezési és a kiviteli tervet már én izzadtam végig a megrendelővel. A tervek szerint a megrendelő még 2004. tavaszán el akarta kezdeni az építkezést, de aztán "eltűnt", és semmi hírt nem hallottunk róla. Már teljesen elveszettnek hittem a dolgot, mikor 2005 augusztusában kihívtak az építkezésre, hogy nézzek meg valamit. Meglepődtem, a házon már az ácsok dolgoztak, a kőművesek meg rakták a macskalépcsőt..

 

Családi ház, Nagykovácsi
(mester: Szűcs Endre)

U. Nagy Gábornál töltött félév után kerültem a Mérműbe. Első gondolatom akkor még az volt, hogy milyen jó lenne egy Balaton-felvidéki házzal diplomázni, amit a Mester felügyelete alatt készítek el. Sajnos az első félévben nem kopogtatott ilyen ház a kapun, viszont jött egy S. Péter nevű megrendelő, aki Nagykovácsiba, egy lejtős terepre akart egy nádtetős parsztházat építeni.
A feladat nem volt annyira egyszerű. Az építtető a telek maximális beépítettségét ki akarta használni, nagy terekkel, 20 m2-es hálószobákkal, és nem akart szinteltolást a házon belül, ugyanakkor vigyázni kellett, hogy az épület megtartsa mindezek mellett az arányait.

2005 nyár végére lett kész a kiviteli terv, az építkezés 2006 tavaszán indult.

 

Minden jog fenntartva © Kós Károly Egyesülés, 2007-2022 | Az oldalt karbantartja: webtervezes.com