Horváth Balázs

Jelenlegi hely

Valódi név: 
Született: 
1977
Diploma: 
SZIE - Ybl miklós Műszaki Főiskolai Kar, 2001
Vándordiploma: 
2006
Cím: 
9400 Sopron, Uszoda u. 27.
2003 - Csíkkozmás (Erdély) - Filagória

Az előző évek gyakoratával megegyezően 2003 nyarán a Csíkkozmás határában található népi fürdő helyreállítását végeztük Erdélyben. A pár éve már minden nyáron megrendezésre kerülő kalákáknak állandó szereplői a KKE vándorépítészei. A Pagony tájépítész iroda munkatársai szervezésében megrendezett táborban egyszerű faépítmények idehaza elkészített terveit a helyszínen a helybéliek közreműködésével valósítottuk meg két hét leforgása alatt. Jómagam egy filagória tervezését kaptam feladatul.

2004 - Elzász (Franciao.), Makovecz Imre által tervezett torony kiviteli tervei

2004 áprilisában az ugyanez év nyarán Franciaországban Makovecz Imre tervei alapján felépült kilátótorony kiviteli tervein dolgoztam. Vázlattervek alapján kiviteli terveket készíteni sokkal több volt mint egyszerű rajzi feldolgozó munka. A kivitelezést néhány jókezű áccsal kiegészülve a Vándoriskola közössége végezte.

2004 - Gárdony, Családi ház ajánlati terve

2004 nyarán egy Gárdonyban frissen parcellázandó lakóterület szabályozási terveinek elkészítésével bízta meg egy magánmegrendelő Makovecz Imrét. A telekosztások kimódolása mellett öt a területen felépítendő családi ház típus tanulmányára is felkérést kapott az iroda. Makovecz Imre vázlatai alapján elkészítettem a vázlatterveket, majd az ötödik típusépület itt látható terveit magam készíthettem el. Régóta foglalkoztat az egyszerű, korszerű egyszintes vidéki házak problémaköre. A tervezésnél a hagyományos falusi parasztházak nemes egyszerűsége lebegett a szemem előtt.

2004, Szlovákia, Muzsla - Kútház és lovasközpont

2004 őszén a felvidéki Párkánytól alig tíz kilométerre fekvő Muzsla község előljárói azzal a kéréssel keresték meg Makovecz Imrét, hogy a községük határában fekvő "Úrkútja" névre hallgató forráskútnak tervezzen méltó épített környezetet. A kút a hagyomány szerint Szent István királyunk idejéből való, és a látnivalókban szűkölködő községbe vetődő idegen számára a helyreállított kút jelenthetné az egyik fő turisztikai vonzerőt. "Rajzolj valami szépet fiacskám!" - szóllott a Mester, és én egy alkalmas időpontban már nyergeltem is egyik kedvenc országúti bringámat, hogy helyszíni bejárásnak ácázott kerékpáros edzést végezzek. A helyi illetékesekkel elbeszélgetve világossá vált, hogy itt többről van szó, mint magányosan álldogáló kútházról. A kúthoz tartozó telek rendezése csak a környező területekkel együtt kezelve tűnik lehetségesnek, és mivel egymagában kevésnek éreztem a turisztikai jelentőséget, ezért a szomszédos lovaskarám fejlesztésével egy lovaspark emblematikus elemeként kezeltem a kutat. A Mester útmutatásait megszívlelve elkészültek a tervek és remélhetőleg a község képviselőtestülete zöld utat ad az elképzeléseinknek.

Történet

Ennyi ideje tag
17 év 2 hét
Minden jog fenntartva © Kós Károly Egyesülés, 2007-2022 | Az oldalt karbantartja: webtervezes.com