Bejelentkezés

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

A KÓS KÁROLY ALAPÍTVÁNY köszönetet mond mindazoknak, akik 2014-ben személyi jövedelemadójuk 1 százalékával támogatták.
Az Alapítvány számlájára ebből a forrásból 2015-ben beérkezett 146.705,- forintot a Kós Károly Egyesülés Vándoriskolájának működtetésére fordítottuk.
Kérjük, hogy 2016-ban is támogassák idei adójukból Alapítványunk célkitűzésit.

Adószámunk: 19193580-2-41

Rövid, tömör beszámoló a helyszíni bejárásról Devecserben, 2011 július 15.-én

Jelenlegi hely

Mielőtt a tervezési helyszínt megnéztük volna, Turi Attila mondta el a katasztrófa történetét, és beszélt az újjáépítés folyamatáról. Ez után a rövid tájékoztatás után a csapat gyalogosan indult el, keresztülvágtunk az elbontott házak után maradt pusztaságon. A tervezési telek ezen a területen helyezkedik el, de sajnos a telekhatárok még nincsenek rajta kijelölve, ezért a területet csak hozzávetőleg tudtuk ott helyben meghatározni. Rövid séta után a még most is zajló bontás területén keresztül eljutottunk Devecser központjáig, ahol a templomban várt minket a zarándokház ötletét felvető pap.szellemi iránymutatás

Ő elmondta, hogy a zarándokház a környéken haladó Jézus ösvény egyik állomása. Az ezen az úton járók igyekeznek Jézus korába helyezkedve, az ő körülményeit megidézve végigjárni zarándoklatukat. Az út célja, hogy a századok során felhalmozódott ?keresztény hagyomány" jelképeitől, szokásaitól megtisztítva eljussanak magához Jézushoz, rajta keresztül Istenhez. Fontos tehát Krisztus korának, a 0-tól i.sz. 33-ig terjedő időszaknak a megidézése az út során. A zarándokházban legyen szálláshely, és minimális közösségi tér. Ez a közösségi tér elsősorban az étkezésekről szól, nem rendezvényterem (arra a célra megvan az egyháznak a külön épülete a városban).

A szellemi iránymutatás után visszafelé séta közben útba ejtettük közelebbről is a konkrét tervezési területet. Megbeszéltük, hogy az egyik legkényesebb kérdés a környezethez való csatlakozás dolga, mivel gyakorlatilag nincs környezet. A szomszédos területekkel kapcsolatos tervek sajnos még nincsenek abban a fázisban, hogy a tervezés közben figyelembe lehessen venni őket. A telken található fákról nincs felmérés, se állapotukat, se geodéziailag meghatározott helyüket illetően.a tervezési helyszín a jelentkezőkkel

A kirándulás lezárásaként az érdeklődőknek bemutattuk a devecseri újjáépítés építkezését, Csóka Balázs vándor vezetésével bejártuk az építkezést, ahol egyre több ház áll az átadáshoz közeli állapotban. Mivel ezzel a programponttal elment a délután java, és indultak a buszok, vonatok, itt búcsút vettünk egymástól, és szétszéledt a társaság.

Reményenik szerint segített ez a rövid kirándulás, jó munkát kívánunk a tervezéshez, találkozzunk a felvételin!

Helyszíni képek: 

 
Minden jog fenntartva - all rights reserved (c) Kós Károly Egyesülés, 2007-2013 | Az oldalt karbantartja: eMeLA