Bejelentkezés

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

A KÓS KÁROLY ALAPÍTVÁNY köszönetet mond mindazoknak, akik 2014-ben személyi jövedelemadójuk 1 százalékával támogatták.
Az Alapítvány számlájára ebből a forrásból 2015-ben beérkezett 146.705,- forintot a Kós Károly Egyesülés Vándoriskolájának működtetésére fordítottuk.
Kérjük, hogy 2016-ban is támogassák idei adójukból Alapítványunk célkitűzésit.

Adószámunk: 19193580-2-41

Pályamunkák

Jelenlegi hely

 

B. Szabó Gábor - Strassbourg ' Magyar pavilon

Műszaki leírás

A tervezett épület felnyitása kelet felől történik. Ehhez feltétlenül szükséges a tervezett gyalogösvény és gyaloghíd elhagyása, illetve a gyalogos megközelítés kialakítása keleti irányból, a többi pavilont és a játszóteret összekötő útról. A felnyitást kialaktását a helyszínrajz tartalmazza.

Az épület és környezete kelet-nyugati irányú tengelyre szervezett. A tengelyt földsánc és tizenkét kopjafa szegélyezi, melyek az építmény előtt megnyílnak, teresedést - gyülekezeti teret hoznak létre.

A lényszerű építmény két fő jelentést hordoz:

1 A tölgyfa szerteágazó koronájának erővonalait nem a törzsek vezetik le koncentráltan a földbe hanem az építmény szétágazó amorf szárnyai terítik szét a talajon.

2 Az épülő lény egy hangszer. Farokszerű kinyúlása a vízesés főlé bevezeti a hangot a lény beljesébe, ezáltal a szerkezet gyomrában morgást idéz elő.

Az építmény alapozása sugárirányú földbe leásott gerendadarabokból áll.
A héjszerkezet szögelt, gyalulatlan 10 és 20 cm széles 50 hosszú két colos deszkákból áll. A deszkák álboltozatként működő héjszerkezetet alkotnak. Amorf forma esetén nem jelentenek problémát a fatörzsek pontos formájának nem ismeretéből fakadó esetlegességek. A deszkák elcsúsztatásásával tetszőleges helyen fényforrásokhoz juthatunk a burok felületén. A héjszerkezet megerősített felső gyűrűvel és nyílással záródik.

2003. április 7.

 
Minden jog fenntartva - all rights reserved (c) Kós Károly Egyesülés, 2007-2013 | Az oldalt karbantartja: eMeLA