Bejelentkezés

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

A KÓS KÁROLY ALAPÍTVÁNY köszönetet mond mindazoknak, akik 2014-ben személyi jövedelemadójuk 1 százalékával támogatták.
Az Alapítvány számlájára ebből a forrásból 2015-ben beérkezett 146.705,- forintot a Kós Károly Egyesülés Vándoriskolájának működtetésére fordítottuk.
Kérjük, hogy 2016-ban is támogassák idei adójukból Alapítványunk célkitűzésit.

Adószámunk: 19193580-2-41

Czimbalmos-Kozma Réka

Jelenlegi hely

Czimbalmos-Kozma Réka Czimbalmos-Kozma Réka Czimbalmos-Kozma Réka Czimbalmos-Kozma Réka Czimbalmos-Kozma Réka Czimbalmos-Kozma Réka Czimbalmos-Kozma Réka

A Jézus-ösvény devecseri zarándokházának kigondolása kettős feladat.

Egyrészt egy, a megrázkódtatásból ocsúdó közösség átalakulóban levő életteréhez nyúlunk hozzá, másrészt meg egy egyéni lelki folyamat fizikai leképezésének, egy zarándok útvonalnak fontos állomását teremtjük meg.

 

A helyszín a falu főút felőli bejárata: vasútvonal, Torna-patak és forgalmas autóutak szegélyezik. Ezek mellet még egy szintén forgalmas sportközpont létrehozása van tervbe véve a közelben. A zarándokház mindezektől kíván védelmet biztosítani az odaérkezőnek. A telektől délre fekszik a régi kastélypark, ami a tervezett emlékparkkal, sportközponttal jelentős zöld területet képez, ennek kíván része lenni a zarándokház kertje is.

 

Az épület tömegalakítása két test kereszteződésén alapszik. Az úttal párhuzamos ?csűrben" található maga a szálláshely és a közvetlenül hozzá kapcsolódó funkciók, ennek ellenfeszülve, az útra merőlegesen áll a katasztrófa után újjáépített házakra rímelő kápolna. A zarándokház szíve a két test találkozási pontja, innen nyílik meg az itt megtérőnek.

 

A devecseri zarándokház nem helyi látványosság, hanem az ide zarándoklót és általa a helyi közösséget kívánja szolgálni. Ez az a fajta szolgálat, amit az előttem járó nagyoktól láttam, olvastam, hallottam. Tanulni szeretném, ha még lesz kitől.

 

 
Minden jog fenntartva - all rights reserved (c) Kós Károly Egyesülés, 2007-2013 | Az oldalt karbantartja: eMeLA