Bejelentkezés

Jelenlévő felhasználók

Jelenleg 0 felhasználó van a webhelyen

A KÓS KÁROLY ALAPÍTVÁNY köszönetet mond mindazoknak, akik 2014-ben személyi jövedelemadójuk 1 százalékával támogatták.
Az Alapítvány számlájára ebből a forrásból 2015-ben beérkezett 146.705,- forintot a Kós Károly Egyesülés Vándoriskolájának működtetésére fordítottuk.
Kérjük, hogy 2016-ban is támogassák idei adójukból Alapítványunk célkitűzésit.

Adószámunk: 19193580-2-41

Szepesi Ákos

Jelenlegi hely

Szepesi Akos     Szepesi Akos    Szepesi Akos Szepesi Akos Szepesi Akos Szepesi Akos

 

Nagymányok - Váralja gyalogos híd

 

A Völgységi-patak a Kelet-Mecsek vizeit gyűjti össze, Zobákpusztától Sióagárdig, ahol a Sióba torkollik. A helyszín több szempontból érdekes. Itt egyesül a Váraljai (Farkas)-árok és a Völgységi-patak, valamint itt húzódik Nagymányok és Váralja közigazgatási határa.

 

A helyszín a helyiek által kedvelt átkelőhely. Többször próbálkoztak már ideiglenes hidak építésével, de ezeket alacsonyan átívelő voltuk miatt az árvizek mindig elmosták. Az átkelő többféle forgalmat bonyolít, bonyolítana le. Nagymányok újtelepi részét köti össze a szőlőheggyel, Váraljával és a váraljai földvár romjaival ahonnan szép kilátás nyílik a Völgységre. A mányokiak a Mecseket is, mint kirándulóhelyet is Váralján keresztül érhetik el a legkönnyebben.

 

A helyszínt bejárva úgy éreztem, hogy a két patak összefolyásának pontját nem takarhatom le, éppen ellenkezőleg, körbe kell járnom.

 

Megihlettek a patakok partjain álló bokrok, ahogy könnyedségükkel föléhajolnak a vízre, hidat képezve. Így koncepcióm lényege is ez lett, mintha a két patak által határolt félszigetszerű csúcsról nőnének ki a levelek és az áthajló íveik segítségével lehetne átkelni.

 

 
Minden jog fenntartva - all rights reserved (c) Kós Károly Egyesülés, 2007-2013 | Az oldalt karbantartja: eMeLA