Csóka Balázs

Jelenlegi hely

Medveotthon - Bejárati épület

 

A Veresegyház határában elterülő Medveotthon jelenleg egy út melletti, kerítéssel körbezárt terület, ahol első benyomásként a megérkezés élményének hiánya tűnik fel. Aztán kiderül, hogy közepe és vége sincs a történetnek, minden folyamatban van, a tulajdonosnak komoly fejlesztési tervei vannak.

Bejárati épületemmel a megérkezés terét, egy kiindulási pontot hozok létre, ahonnan az érkező vendég a látnivalók megtekintésére indul. Ezért az épületegyüttes egy kis elliptikus teret ölel körbe, aminek egyik oldalán egy magas tetős, tömésfal épületbe kerülnek a szükséges funkciók, a másik oldalon egy áttetsző, faszerkezetű kilátó készül. Az erdő felé teljesen zárt épület tornácáról egymás után nyílnak a mosdók, majd a park belseje felé haladva fokozatosan nyílik fel a ház, a büfé már teljesen üvegezett, és egy fedett teraszban végződik.

A torony három rétegből épül fel. Legbelül egy faoszlop tartja a csigalépcsőt, aminek a külső szerkezete a második réteget, legkívül egy deszkával hézagosan burkolt héj a harmadik réteget képezi. Ez a külső héj kívűlről tömör hatását kelti a toronynak, amely csak a lépcső érkezési helyein, valamint a legfelső szinten nyílik ki teljesen, belülről azonban folyamatosan változó képet ad a látogatóknak.

A bejárati épület mellett a medveotthon belső területén egy pihenőtér helyét is kijelölöm, ahol étterem, ajándékbolt és előadóterem kap helyet, ezzel teljessé válhatna a látogatók kiszolgálása.

 

 

Minden jog fenntartva © Kós Károly Egyesülés, 2007-2022 | Az oldalt karbantartja: webtervezes.com