Pályázati kiírás

Jelenlegi hely

TERVEZÉSI FELADAT
Zebegény

A falu:

Zebegény a Dunakanyar nyugati bejáratánál fekszik. A falu hangulatát és szerkezetét meghatározzák a táj adottságai, a hegyek és a Duna találkozása. Utcahálózata több száz év alatt alakult ki, épületei a múlt század végéről és e század első feléből valók, a korábbi falusi jellegre ráépült a polgárosodó típusú beépítés.
Az utóbbi tíz évben a falu építészeti fejlődése észrevehető, elkezdődött a főtér (Petőfi tér) burkolatainak helyreállítása, a légvezetékek és vb. oszlopok kandeláberekre történő cseréje, a középületek felújítása, építése (orvosi rendelő, üzletsor árkád, iskola-étkező, Kenderes panzió, stb.), a patak rendezése és gyalogos megközelíthetősége.

Helyszín:

A tervezés helyszíne a főtérről induló Árpád utca 3. alatt található (hrsz. 772). A telken található épület homlokzata lecsupaszított, eredeti karakterétől megfosztott. A telek az északi oldalon a főtér egyik telkéhez kapcsolódik, a másik három oldalon közterület van: az Árpád utca, egy park és a patak.

Tervezési feladat:

A pályázati feladat az ország legnagyobb öntöttvas-tárgy gyűjteményének elhelyezése az épület átalakítása és bővítése által. Az épület megtartásra javasolt, az épület homlokzatainak (utcai nyílások, tornác) rekonstrukciójával, vagy egyéb építészeti megfogalmazásával. Az épületben a múzeum funkció mellett vendéglátásra (pl.:kávézó), illetve egyéb kiegészítő tevékenységekre is lehetőség nyílik, pl.: ajándék és öntöttvas-tárgy bolt, mintázó és öntőműhely a látogatók számára, stb. Javaslatot várunk a múzeumépület patakkal és parkkal való kapcsolatának megoldására, különös tekintettel a szomszédos épület, a Polgármesteri Hivatal későbbi, park felőli megközelíthetőségére.

A gyűjtemény előzetes bejelentkezés alapján megtekinthető Vácon az Árpád út Aranka út sarkán.
Bejelentkezni Berczelli Attilánál lehet a 06/30 95 12 163 telefonszámon.

Elkészítendő az épület vázlatterve (helyszínrajz, alaprajz, metszetek, szabadkézi tömegvázlatok, építészeti koncepció ismertetése), előadásmód, formátum szabadon választott, de maximum 4db A2 lap lehet.

A pályázatra beadandó munkarészek:
1. Portfólió (a pályázó eddigi munkáiról)
2. Tervezési feladat (a fenti kiírás szerint)
A fentiek elkészítésén túl személyes meghallgatáson kell megjelenni.

Beadási határidő: 2003. szeptember 1. 16 óra.
Helye: AXIS Építésziroda, 1024 Budapest, Margit körút 5/a
Személyes meghallgatás: 2003. szeptember 5. 10 óra.
Helye: Magyar Művészeti Akadémia, Budapest, Kecske utca 25.

A pályázat teljes anyaga .pdf formátumban letölthető innen:
felveteli_2003.zip (1.2 Mb)

További információk: AXIS Kft. 06/1-315-19-71

Minden jog fenntartva © Kós Károly Egyesülés, 2007-2022 | Az oldalt karbantartja: webtervezes.com