Tóth Bernadett

Jelenlegi hely

Modellfotó
Modellfotó
Modellfotó
Modellfotó
Modellfotó
Modellfotó
Modellfotó
Modellfotó

A TERVEZÉS ELINDÍTÁSÁNÁL, AZ ÖTLETEK, INSPIRÁCIÓ KERESÉSÉNÉL ALAPVETŐ SZEMPONT VOLT, HOGY AZ EREDETI TERV, MARÓTI GÉZA TERVÉNEK TELJESSÉGE HELYREÁLLJON, MEGŐRZŐDJÖN. A LEFEDÉSRŐL TÖRTÉNŐ ELGONDOLÁSOKNÁL ALAPELV VOLT A LEHETŐ LEGKISEBB BEAVATKOZÁS A TÉRRENDBE, AZ ALKOTÓ ÁLTAL MEGTEREMTETT EGYSÉGBE. ÜGYELNI KELLETT A TERMÉSZETBE VALÓ ILLESZKEDÉSRE, A TÁJ, A KÁLVÁRIA DOMB , A DUNAKANYAR ÁLTAL KÍNÁLT "TÁJÉLMÉNY" HARMÓNIÁJÁNAK MEGŐRZÉSÉRE.

AZ EMLÉKHELY LEFEDÉSÉNÉL AZ EGYSÉGES KEZELÉS VOLT FONTOS. A TÖBBFÉLE ÖTLETBŐL ÉS MEGOLDÁSBÓL A PONYVAFEDÉS TŰNT HASZNÁLHATÓNAK . A PONYVAFEDÉS LEGFŐBB ELŐNYE JELEN ESTBEN, HOGY MEGOLDHATÓ A TÉRRENDBE , AZ ADOTT ELEMEK MEGJELENÉSÉBE VALÓ LEGKISEBB BEAVATKOZÁS. A KÖNNYED, "LEBEGŐ" FORMA ÉS ANYAG A KÁLVÁRIA DOMB TETEJÉN ÖSSZEKÖT ÉS ELVEZET ÉGHEZ, VÍZHEZ, SZINTE NEM LÉTEZIK AVAGY A "MENNYEZETHEZ" SÍMUL. A FA ÁRBÓC TARTÓSZERKEZETEK ANYAGUKNAK ÉS MEGJELENÉSÜKNEK KÖSZÖNHETÓEN SÍMULNAK A KÖRNYEZETBE, MINTEGY KAPCSOLÓDÓ ELEMKÉNT, TÁRSRÉSZESKÉNT ÁLLVA AZ ÜLTETENDŐ JEGENYÉKHEZ. A HÚZÁS-FESZÍTÉS BOWDENES MEGOLDÁSA SZINTÉN A FILIGRÁN, ÁTTETSZŐ, SZINTE LÁTHATATLAN MEGJELENÉST TESZI LEHETŐVÉ.

A SZABADTÉRI OLTÁR HELYÉNEK KIJELÖLÉSE ÉS EZZEL SZOROSAN A "TEMPLOMHAJÓ" KAPCSOLÓDÁSA AZ ADOTT TÉRRENDBEN A FENNÁLLÓ OSZLOPREND , A HOSSZANTI ELRENDEZÉS, ÉS A KOSORÚZÁS HELYE MIATT AZ ELÜLSŐ BÁSTYAFRONTON, A KÉT ELSŐ BÁSTYA KÖZÖTT, JOBB ÉS BAL OLDALON- A KOSZORÚZÁSNAK HELYET ADVA -TÖRTÉNT . A KETTŐS MEGJELENÉS NEMCSAK A SZIMMETRIÁT SZOLGÁLJA (AMI JELEN ESETBEN FONTOS TÉNYEZŐ), HANEM HELYET ADHAT A VILÁGI BESZÉDNEK ILL. A KÜLÖNBÖZŐ HOZZÁSZÓLÁSOKNAK, ELŐADÁSFORMÁKNAK.

A TERVEZÉS "REMÉNYE", HOGY A MINENKORI MEGEMLÉKEZÉSEK LEZAJLÁSÁNÁL ILLETVE AZ ESTLEGES MÁS RENDEZVÉNYEK ALKALMÁVAL A LÁTOGATÓ AZ EMLÉKMŰ TELJESSÉGÉNEK ÉS TISZTA MEGJELENÉSÉNEK ÉLMÉNYÉVEL ÉLJE MEG A KÖRNYEZETÉT , ÉLJE ÁT AZ ESEMÉNYEKET.

 

Minden jog fenntartva © Kós Károly Egyesülés, 2007-2022 | Az oldalt karbantartja: webtervezes.com